Varstvo osebnih podatkov 

(POLITIKA ZASEBNOSTI)

Trgovsko podjetje Queens store s.r.o

z registriranim sedežem na Thamova 166/18, 186 00, Praga 8, Češka Republika 

z identifikacijsko številko 065 51 203

prodaja izdelke preko spletne trgovine. 

Z brskanjem po spletnem vmesniku Queens ali kontaktiranjem Queens-a preko kontaktnega  obrazca, elektronske pošte, telefona, socialnih omrežij ali s posredovanjem Queens-u kakršne koli osebne podatke - z vsem zgoraj naštetim podate soglasje, da Queens hrani in obdeluje vaše osebne podatke. Ta dokument vas v skladu z zakonskimi predpisi obvešča, kako se osebni podatki obdelujejo in kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. 

  1. KDO JE SKRBNIK VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Skrbnik vaših osebnih podatkov je Queens Store s.r.o, s sedežem na naslovu Thamova 166/18, 186 00, Praga 8, Češka, identifikacijska številka: 24288128, e-pošta: [email protected] , tel .: +420 604 99 55 11 

 (v nadaljnjem besedilu "skrbnik"). 

  1. V KATERIH PRIMERIH OBDELUJEMO VAŠE PODATKE?

A. Z VAŠIM SOGLASJEM 

Pravni naslov: Sporazum 

Za sporazum vas bomo prosili, če z nami nimate drugih podobnih odnosov, ki izpolnjujejo zahteve in sicer za obdelavo vaših osebnih podatkov brez vašega soglasja - uvodna izjava 47 Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (v nadaljnjem besedilu: GDPR) in bi želeli prejemati: 

  1. marketinške ponudbe; 

  2. komercialne komunikacije; 

  3. ugodnosti našega programa za stranke;

od nas. 

Če nam podate soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov v skladu s klavzulo za pošiljanje marketinških ponudb, komercialnih komunikacij ali za prejemanje ugodnosti programa za stranke, lahko to privolitev kadarkoli pisno prekličete na poštnem naslovu skrbnika ali v elektronski obliki na: [email protected]

B. BREZ SOGLASJA 

Brez vašega soglasja lahko obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi naslednjih pravnih naslovov in za naslednje namene: 

  1. Pravni naslov: Izpolnitev pogodbe.

Namen:

  1. Pravni naslov: Izpolnitev pogodbe ali izvedba predpogodbenih ukrepov, ki so izvedeni na vašo zahtevo.

Namen:

  1. Pravni naslov: Varstvo pravic in pravno zaščitenih interesov skrbnika.  

Namen: 

  1. Pravni naslov: Izvajanje pravnih obveznosti, ki izhajajo iz zakona.

Namen: 

C. OSEBNI PODATKI, KI SO OBDELANI AUTOMATIČNO:

Ko obiščete našo spletno trgovino, od vas poberemo nekatere vaše podatke, kot na primer vaš IP naslov, datum in čas obiska spletne strani, informacije o vašem spletnem brskalniku, operacijskih sistemih in jezikovnih nastavitvah. 

Zna se zgoditi, da bomo tudi obdelali informacije o vaših dejavnostih na naši spletni strani, kot na primer: katere povezave ste obiskali in za katere izdelke ste pokazali zanimanje. 

Zavoljo maksimalne privatnosti so informacije o vaših aktivnostih na spletni strani anonimne in jih zato ni mogoče pripisati specifičnemu uporabniku, torej specifični osebi. Če do našega spletnega mesta dostopate z mobilnega telefona ali podobne naprave, lahko obdelujemo tudi podatke o vaši mobilni napravi.

Navedena samodejna obdelava osebnih podatkov je namenjena izključno izboljšanju naših storitev. Npr. z uporabo zgodovine naročil in spletnih aktivnosti lahko ponudimo ustreznejše ponudbe dodatnih izdelkov ter storitve. Na določenih mestih vam pokažemo ponudbe, ki so narejene za vas in ustrezajo vašim potrebam in interesom.

3. KATERE VAŠE OSEBNE PODATKE OBDELAMO?

Odvisno od tipa pravnega naslova, lahko obdelujemo sledeče osebne podatke: 

4. KAJ SO VIRI TEH INFORMACIJ?

Vaši osebni podatki, ki jih obdeluje skrbnik za namen 2. točke, prihajajo izključno od vas, torej podatki, ki ste nam jih posredovali v zvezi s sklenitvijo pogodbe (nakup izdelka) ali pa ste nam jih posredovali v zvezi z našim programom za stranke ali registracijo na spletni strani ali pa preko vašega izrecnega soglasja. 

5. KDO JE PREJEMNIK OSEBNIH PODATKOV 

Vaše osebne podatke posredujemo le v utemeljenih primerih in samo v obsegu, ki je potreben ali pa  v obsegu, določenem v naslednjih kategorijah prejemnikov:

a) naši pogodbeni partnerji, ki jih potrebujemo za samo delovanje podjetja ter pogodbeni odnos z vami, zlasti: 

b) druge entitete v primerih, ko je posredovanje vaših podatkov zahtevano po zakonu ali če je to potrebno za zaščito naših legitimnih interesov (npr. sodišča, policija Češke republike itd.);


c) če nam podate svoje soglasje preko vašega elektronskega naslova, uporabljenega pri nakupu na naši spletni trgovini ali ga podate ponudniku storitev, ki ustvarja ter pošilja vprašalnike o zadovoljstvu z nakupom. Tak operater je obdelovalec osebnih podatkov za naše podjetje, vendar pa v zvezi s tem zagotavljamo vse pravice iz tega dokumenta ter izpolnjujemo še vse ostale obveznosti.


d) Naše podjetje nima dostopa do podatkov o kreditni kartici s katero plačujete v naši spletni trgovini. Do podatkov o vaši kreditni kartici imata dostop le zavarovani prehod za plačilo in ustrezna bančna institucija.

6. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke bomo shranjevali in obdelovali ves čas trajanja pogodbenega razmerja med vami in nami. V primeru osebnih podatkov, za katere je bilo izdano soglasje, bomo držali vaše splošne osebne podatke za obdobje petih (5) let ali do preklica soglasja uporabe podatkov. Če se naročite na komercialna sporočila ali tržne ponudbe, bomo vaše osebne podatke držali za obdobje petih (5) let oziroma dokler ne umaknete soglasja za uporabo vaših podatkov.

Podatke, pridobljene preko računa stranke ali preko drugih podobnih metod, obdelujemo in hranimo med uporabo naših storitev. Potem se v razumnem obdobju običajno shranijo samo osnovni identifikacijski podatki ter razlog, zakaj je bil račun stranke preklican, ali ps podatki, ki so del pre-dogovora poslovanja.

Treba je vzeti v ozir, da smo dolžni osebne podatke, ki so potrebni za zadostno opravljanje storitev ter zato da lahko izpolnimo vse naše obveznosti, ne glede na to, ali izhajajo iz naše pogodbe ali splošnih zavezujočih zakonskih predpisov, obdelati in shraniti, ne glede na vaše soglasje, za obdobje določeno z veljavnimi zakonskimi predpisi ali v skladu z njimi (npr. to obdobje je najmanj 10 let za davčne dokumente).

7. KAKŠNE PRAVICE IMATE, KO PRIDE DO OBDELAVE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

V zvezi z vašimi osebnimi podatki, imate sledeče pravice, ki jih lahko izvajate bodisi elektronsko  (jih pošljete na email naslov: [email protected]), ali da jih pošljete v pisni obliki na skrbnikov naslov: 

a) Pravica do dostopa: Skrbnika lahko zaprosite za dostop do vaših osebnih podatkov, katere obdelujemo. Skrbnik vam bo tudi priskrbel kopijo teh vaših osebnih podatkov. 

Med drugim imate pravico, da od skrbnika zahtevate tudi: 

b) Pravica do spremembe: Skrbnika lahko zaprosite, da popravi napačne ali nepopolne osebne podatke, ki jih obdelujemo. 


c) Pravica do izbrisa: Skrbnika lahko zaprosite, da izbriše vaše osebne podatke (edino, če skrbnik tega že ni storil), če pride do katerekoli od sledečih situacij: 

d) Pravica do omejitve obdelave: Skrbnika lahko zaprosite, da omeji dostop do vaših osebnih podatkov ter do njihove obdelave v sledečih primerih: 

e) Pravica do prenosa podatkov: v primeru, ki ga predvideva GDPR, imate pravico pridobiti osebne podatke, ki so v povezavi z vami, ki ste jih posredovali skrbniku v strukturiranem, pogosto uporabljenemu in berljivem formatu. Ta pravica ne sme negativno vplivati ​​na pravice in svoboščine drugih ljudi.


f) Pravica do preklica soglasja: Če je obdelava vaših osebnih podatkov vezana na podano soglasje, imate pravico kadarkoli preklicati soglasje za obdelavo osebnih podatkov za namen, za katerega ste dali soglasje.


g) Pravica do ugovora: lahko kadarkoli nasprotujete oziroma podate ugovor skrbniku glede  obdelave vaših osebnih podatkov, če se gre za namen neposrednega trženja opravljenega na podlagi zakonitega interesa Skrbnika.


h) Pravica do podaje pritožbe: imate pravico do podaje pritožbe pri nadzornem organu, ki je Urad za varstvo osebnih podatkov, na naslovu: Pplk. Sochora 27, 170 00 Praga 7, Češka Republika, ali pa direktno na https://europa.eu/european-union/abouteuropa/legal_notices_en#personal_data_protection 

8. PIŠKOTKI

Nekatere strani spletne trgovine uporabljajo piškotke.  To so majhne datoteke, nameščene v spletni brskalnik, k beležijo obiskovalečev vstop na te strani. Piškotki se uporabljajo zato, da spletna stran v prihodnje lahko ponudi boljše personalizirane možnosti s tem, da se med brskanjem po spletu prepoznajo in zabeležijo posebne želje obiskovalca.

Lahko imate nadzor nad tem katere vaše piškotke skrbnik procesira in to z uporabo dodatnega Googlovega programa (na voljo samo preko vašega računalnika). Lahko pa uporabite enega od naslednjih spletnih brskalnikov (npr. Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome) in vklopite funkcijo brskanja brez beleženja zgodovine (Incognito) in s tem preprečite shranjevanje podatkov o obiskanih spletnih mestih ali pa onemogočite shranjevanje piškotkov v brskalniku. Če pa onemogočite tudi obdelavo tehničnih in funkcionalnih piškotkov, bodo nekatere funkcije onemogočene. Če izklopite analitične piškotke, vam to ne bo preprečilo prikazovanja marketinških ponudb, le prikazani bodo v manjšem številu. 

9. DODATNE INFORMACIJE O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV IN UPORABI PIŠKOTKOV TER POGOJIH UPORABE

Podrobnejše informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov in uporabi piškotkov najdete v naših Pogojih uporabe (člen 13), ki so na voljo na:

https://www.queens.si/sl/content/1-pogoji-uporabe